Desery lodowo-owocowe

W ramach działań społecznych zorganizowaliśmy zajęcia kulinarne. Celem spotkania było zorganizowanie czasu podopiecznym, ich integracji, zagospodarowanie czasu wolnego, nabycie nowych umiejętności, przełamywanie barier we wzajemnych kontaktach, umiejętność współpracy i okazywanie wzajemnej pomocy drugiemu.

Uczestnicy spotkania zostali zaznajomieni z tematyka spotkania, do przygotowania były desery lodowo-owocowe. Wcześniej przygotowaliśmy różnokolorowa galaretki, które po zastygnięciu trzeba było pokroić w kostkę. Do tego uczestnicy przygotowali pokrojone owoce – banany, mandarynki, kiwi, starkowane czekolady, no i oczywiście, lody. Z przygotowanych wspólnie składników każdy mógł według własnego smaku i gustu skomponować kolorowy deser. Wszyscy z zaangażowaniem podeszli do pracy i wkrótce każdy delektował się swoim deserem.

Na stronie używamy cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie. Więcej informacji znajdziesz tutaj.